Gouden inzichtje #5 | NL

by Tahir Idouri - May 2021

Hoe oud en ervaren ik inmiddels ook ben, ik kan nog steeds ‘star struck’ zijn wanneer ik iemand tegenover me heb die ik zeer waardeer of bewonder. Een beroemdheid uit ons vakgebied, iemand die zijn sporen heeft verdiend in de kunst, in entertainment of iemand met een andere sterrenstatus.

Hetzelfde gebeurt ook weleens als ik een presentatie moet geven aan mensen van een bepaalde status of juist als ik ze niet goed ken óf als het heel veel mensen tegelijk zijn. Dan gaat mijn hartslag omhoog, mijn ademhaling kruipt naar mijn borst en ik ga sneller en onsamenhangender praten. Stom eigenlijk, hoe zoiets werkt… Je kijkt tegen een ander op en haalt jezelf naar beneden.

Maar wat kan er fout gaan? Ik bedenk me dan altijd maar dat ik iets moois kom brengen wat niemand anders heeft. Dat ik iets ga vertellen of doen wat een ander niet kan. Ze kunnen me beoordelen en in het slechtste geval veroordelen, maar ze kunnen me ook een inzicht geven waar ik zelf beter van wordt.

En als dat niet werkt houd ik me voor dat het ook gewoon mensen zijn. Misschien met ogenschijnlijk meer geluk, talent, looks of geld, maar toch… Ook zij gaan naar de wc. Ook zij hebben weleens een pukkel of een gat in hun sok. Ook zij hebben genoeg dingen waar ze niet in uitblinken.

Dus kijk gerust tegen anderen op. Koester je dromen en ambities en vergeet niet om in de tussentijd zelf ook te ‘shinen’.

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.