Het succes zit ‘m vooral in de consequente vertaling over het hele merk

by Jon Sonneveld - January 2022

Het succes zit ‘m vooral in de consequente vertaling over het hele merk

Almhof is hét toetjesmerk van Nederland. Heer en meester in genieten. Geliefd en gewaardeerd door consumenten. In onderzoeken scoort Almhof steevast hoge scores als het gaat om smaak en kwaliteit. Het romige, het natuurlijke. Het wordt niet alleen door het merk zelf geclaimd, maar ook door de consument genoemd. Almhof doet geen concessies aan smaak. Maar dat doet Almhof op meer vlakken niet. Design director Jon Sonneveld vertelt.

“Het succes van Almhof zit ‘m natuurlijk in het product, maar ook vooral in de consequente vertaling over het hele merk. Ze vertellen al jaren hetzelfde verhaal maar houden het spannend door kleine veranderingen en nieuwe producten. Zo wisselen de acteurs en de humor in de commercials wel een beetje, maar de setting en sfeer blijft consequent hetzelfde. De herkenbaarheid in het schap hebben ze vooral door hun consequente gebruik van sterke design assets.”

“De witte bergen, de groene Alpen weide waar de koeien het nog goed hebben, het logo met de romige typografie, de fris blauwe lucht. Los van elkaar zijn ze niet opvallend en onderscheidend. Maar de optelsom en het consequente gebruik zorgt voor veel herkenning. “

“De introductie van "Choco met slagroom" en de nieuwe introductie van "Hoekje Granola" ondersteunen nog meer het genieten en op en top romigheid. Misschien een klein product qua volume maar het helpt wel in de algehele perceptie van het merk.” Zoals Almhof evolueert in de commercials, zo doet het merk dat ook met het verpakkingsdesign. “Met de nieuwe proposities zijn we toch langzaamaan iets moderner en iconischer geworden. Daarnaast hebben we daar de romigheid nog sterker aangezet. Iets wat we ook terug gaan zien in de nieuwe 0% vet verpakkingen.”

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.