Millforders in the spotlights • Charlotte van Delft

by Millford - February 2022

'Ik geloof niet dat er iemand is die NIET met mij samen kan werken'

Charlotte had een jubileum. “1 januari werkte ik 21 jaar bij Millford! In die 21 jaar heb ik natuurlijk op ontelbare projecten gewerkt, en veel collega’s zien komen en gaan. Dit zorgt ervoor dat het werk (bijna) nooit saai en voorspelbaar is.”

Charlotte wist vroeger vooral wat ze NIET wilde. “Het was allemaal vaak iets van mwah, misschien… Net zoals velen veranderde ik vroeger ongeveer maandelijks van gedachten. Er was nooit iets wat lang bleef hangen, ik wist het gewoon niet echt. Daar kwam bij dat de keuze qua vervolgopleidingen ook wat beperkter was dan nu. De meesten waar ik toen mee optrok kozen voor een opleiding in de zorg, kapster, of Schoevers. Ik zocht iets waar ik leerde om iets te creëren; kleding, meubels of kunst.”

“Als eerste ben ik gaan kijken bij het Grafisch Lyceum, maar daar leerde je toen vooral hoe te werken in drukkerijen. En bij de kunstacademie voelde het ook niet goed voor mij, te vrij en niet genoeg gericht op het commerciële, waar ik vooral naar neigde. Verder was ik toen nog best onzeker over mijn eigen creativiteit. Gelukkig had ik een hele goede decaan op mijn middelbare school, en samen zijn we op zoek gegaan naar de juiste opleiding, dat werd de Estor Studio School (nu Junior Academie) in Amsterdam. De perfecte opleiding voor mij, hele leuke tijd gehad.“

Na haar opleiding is Charlotte gestart met een stage bij Bex Reizen. “Ik heb daar vooral veel reisgidsen en flyers gemaakt. Veel geleerd, en toen merkte ik ook hoe fijn het is om met een leuke groep mensen te werken. Daarna 7 jaar bij Wubbe in Delft gewerkt, en na een verhuizing bij Millford terecht gekomen. Weer heel wat anders, een designbureau in plaats van een reclamebureau. Ik heb even moeten wennen aan de werkwijze bij Millford, maar vanaf dag 1 was duidelijk dat het bij Millford vooral om de mensen gaat. Een zeer creatieve, leuke groep, die door de jaren heen best wel eens wisselde, maar gelukkig ook nog een paar diehards die hier nog steeds werken.”

En niet alleen Millford, maar ook het vak is veranderd. “Het leukste blijft echter het creëren van een eindproduct, je moet dus scherp zijn en blijven, want na mij komt er geen fase meer waarin je nog dingen kunt aanpassen. Maar het blijft mooi om te zien als een sterk design in de eindfase nog steeds sterk is. Mijn kracht ligt denk ik in mijn flexibiliteit en productiviteit.”

Charlotte omschrijft zichzelf als een vrij rustig persoon wanneer ze aan het werk is. “Maar ik ben ook weer geen muurbloempje. Ik geloof niet dat er iemand is die NIET met mij samen kan werken, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker ;).”

Één project benoemen waar ze het meest trots op is, is niet te doen. “Aangezien ik op veel projecten werk, wisselt het regelmatig. Ik ben dus elke keer weer trots op een ander nieuw project. Maar elk nieuw project benader ik met dezelfde energie en verwachtingen. Die verwachtingen komen soms wel, maar soms ook niet helemaal uit. Op dit moment ben ik wel echt trots op het nieuwe AH Thee schap. Dat is echt zo mooi geworden.”

En in haar vrije tijd? Dan vind je Charlotte op het strand. “Ik heb het geluk dat ik op fietsafstand van het strand woon. En ik kom daar eigenlijk niet eens om te zonnebaden op het zand, maar vooral om uit te waaien. Vergis je niet, ik kom er in de zomer ook graag, maar dan vooral om te genieten van zon, goed gezelschap en het eten en drinken bij mijn favo strandtent Willy Zuid. Maar het strand en de duinen blijven alle seizoenen een prachtige omgeving.”

En last, but not least: “Misschien denkt iedereen dat ik altijd lief en behulpzaam ben, dat ben ik meestal ook wel, maar dat betekent niet dat ik alles pik, en niet bitchy kan zijn (dat kunnen de mensen die mij lief zijn vast beamen). O ja, en op werk ben ik meestal super gestructureerd en productief, maar in mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om heel erg lui te zijn, en dan bedoel ik echt lui.”

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.