Gouden inzichtje #2 | NL

by Laila de Vries - April 2021

Corona staat bijna synoniem voor afstand. Is het niet letterlijk door die anderhalve meter, dan is het wel door de gesprekken die we vooral via een beeldscherm voeren. En tóch, heeft juist dat laatste ook wel iets gezelligs. Zo zit ik regelmatig, virtueel bij collega’s en opdrachtgevers aan de keukentafel, op de bank, tussen de verhuisdozen, in het schuurtje of naast de wasmachine. En, als alternatief voor het standaard ‘weerpraatje’, hebben we het daar vaak ook even over. Meestal met excuses; sorry voor de rommel, de kat, de hond, de wasmand, de stofzuiger, het Nijntje-behang.

Ikzelf begon een jaar geleden in de keuken, maar ondertussen heb ik een ‘kantoor’ ingericht. Kantoor is een groot woord. In werkelijkheid is het ongeveer 3m2, ook in gebruik als; voorportaal van de kringloop / de plek waar de strijkplank en het wasrek staan en de plek waar we (recent inzicht) de schaatsen bewaren. Maar als het goed is zie je daar niks van, want voordat ik een call in ga check ik even of mijn laptop recht staat, zodat je alleen een keurige, anonieme witte wand ziet.  Waarom eigenlijk?

Ik ben niet de enige die behoefte (of noodzaak) voelt om zijn thuiswerkplek te verstoppen. Teams voorziet daarom in backdrops van anonieme, neutrale interieurs of de mogelijkheid om je achtergrond vaag te maken. Maar eerlijk gezegd, vind ik het juist zo leuk om even bij je binnen te kijken. Toch een beetje dichterbij te zijn, zolang ‘echt’ dichtbij niet kan. En nee, ik vind je niet minder professioneel en ik heb je nog steeds even hoog zitten, nu ik weet dat je een strijkplank hebt. Ik vind je hooguit mens, met een strijkplank, net als ik en iedereen trouwens.

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.