White Paper 2023

Alle ogen op het eigen merk

Download Report
Introduction

WAAROM EN HOE RETAILERS NU HUN KANS GRIJPEN

Retailers met lef hebben de halve wereld. Of in ieder geval een flink marktaandeel. Hoe maak je als retailer nu gebruik van de grote waardering voor en groei van eigen merken? In deze whitepaper leggen we het uit aan de hand van marktleidermentaliteit, een onderscheidend eigen verhaal en de kracht van design.

Download Report
01

Het succes van het huismerk

Eigen merk als goedkoop alternatief voor A-merk? Die tijd lijkt voorbij, want de afgelopen jaren zagen eigen merken hun marktaandeel stijgen. Retailers hebben met een sterk eigen merk dus goud in handen. Hoe verklaren we die groei? Hoe winnen succesvolle merken de voorkeur van de consument? En welke rol speelt design hierin? Marketing-, brand- en designmanagers van Albert Heijn, Blokker, Etos en Sligro, en onze eigen merk-positioneringsstrategen en creatieven, delen hun visie.

Download
02

Het perspectief van de retailers

Degenen die ‘front row’ zitten in deze transitie zijn natuurlijk de retailmerken zelf. Om te begrijpen hoe zij de opmars van het eigen merk ervaren, spraken wij met een aantal van hen: Albert Heijn, Blokker, Etos en Sligro. Hoe verklaren zij het recente succes? Welke lessen trekken ze voor de toekomst? En wat is volgens hen een sterk eigen merk anno 2023?

Download
03

Vormgeven van het eigen merk

De verschuiving van private label naar een volwaardig eigen merk met ambities voor (mentaal) marktleiderschap heeft ook grote invloed op positionering, marketing en design. Hoe kunnen eigen merken zich in verhaal en uitingen onderscheiden? Hoe worden ze een sterk, eigen merk en welke rol speelt design daarin?

Download
04

Onze
Insights

Het potentieel dat retailers met eigen merken in handen hebben is ongekend. Eigen merken bieden een uitgelezen kans om het moedermerk optimaal te laden en uit te dragen met behulp van een relevant verhaal en een eigen gezicht. We delen onze 3 belangrijkste insights voor retailers die sterke eigen merken willen bouwen.

Download
Want to know more? Download the full report here.