Millforders in the spotlights • Evien Vrijmoeth

by Millford - August 2022

'Echt tof om te werken voor merken die ik al mijn hele leven ken'

‘Ik volgde de opleiding Food Innovation aan de HAS-hogeschool in Den Bosch, met als afstudeerrichting Packaging Design. Na een stage bij Albert Heijn op de designafdeling startte ik mijn afstudeeronderzoek voor het KIDV. Hierbij heb ik me gestort op de rol van verpakkingen in de online supermarkt, ik studeerde vervolgens af met mijn eigen ‘buitenborrelplank-verpakkingsconcept’. Dit was een borrelplank voor twee, die je overal mee naar toe kunt nemen. Het past zo in de zijkant van je rugzak, is niet groter of zwaarder dan je waterfles en kun je helemaal zelf samenstellen. Echt een tof project. Ook werkte ik de afgelopen jaren bij de gezelligste boulderhal van Nederland in Den Bosch.’

‘Vroeger wilde ik graag moeder én dolfijnentrainer worden. Heeel achterhaald natuurlijk, want dolfijnen horen niet in een dierentuin. En alsjeblieft, geef me ff. Over 10 jaar heroverweeg ik die andere vraag. Als kind was ik in ieder geval niet consistent in mijn toekomstdromen. Dat zegt wel iets over hoe ik nu in het leven sta. Ik ben breed geïnteresseerd, nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren.’

Als we vragen naar Eviens grootste droom: ‘Nu? Veel leren. Ervaring opdoen als werkende. Mooie dingen maken. Gelukkig zit ik daarvoor op mijn plek bij Millford. Wat ik ook belangrijk vind is iets bijdragen aan een grotere geheel, door een fijn mens te zijn voor mijn omgeving en in mijn werk impact te maken ten bate van het milieu of maatschappij. Idealistisch? Klopt. Ik moet wel iets compenseren, aangezien ik ook graag naar Patagonia en Nieuw-Zeeland wil. Wil leren paragliden én snowboarden. Oh ja, en ik wil ook nog ooit een marathon rennen en een Alpine cursus of Multipitch cursus volgen.’

‘Op professioneel vlak zou ik graag de verantwoordelijkheid hebben over een groot project zoals het redesign van een core range van één van de A-merken. Het lijkt me vet om dan als team een tof resultaat te hebben neergezet, dat ook nog eens in de schappen te bewonderen is.’ En naar welk merk zij met bewondering kijkt? ‘Ik vind het toch echt tof om nu te mogen werken voor die merken die je al je hele leven kent, zoals Bolletje, Klene en Look-O-Look.

Wat Evien als de beste kan? ‘Een feestje maken van eten. Het liefste kleed ik elke maaltijd met zoveel mogelijk ingrediënten aan. Volgens mijn familie heb ik het talent om van niets een feestje te maken. Lees, koelkast scraps, naar: “wow, best wel lekker!” Mijn geheim is gewoon, laat het er goed uitzien en dan smaakt alles meteen beter.’

‘Naast koken word ik heel blij van actieve buitendingen, fijne mensen om me heen en een lekker weertje. En dan bedoel ik: buiten klimmen (I know, addicted), mountainbiken en de bergen of bossen in om met die rugzak op je rug die pieken trotseren. Dit geeft mij een ultiem gevoel van vrijheid. Minimalistischer kan niet. Alles wat je echt nodig hebt zit op je rug en je eigen benen brengen je ook nog eens naar de mooiste plekken, onbereikbaar voor menig vervoermiddel. Maar goed, even terug naar de dagelijkse realiteit. Geef me een ochtendzonnetje, wat yoga en een bakkie haver (+20 toppings), en mijn dag is goed begonnen!’

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.