Millforders in the spotlights • Gertjan Muishout

by Millford - December 2021

'Op de basisschool maakte ik in opdracht tekeningen. Voor verjaardagen. Uiteraard gesigneerd.'

Gertjan verbaast ons nog elke dag. “Wat bijna niemand van mij weet is dat ik in het verleden Zuid-Hollands kampioen bowlen ben geweest en tweede op het Nederlands kampioenschap. Samen in een team met mijn vader en broer. De bowlingbaan is een fijne plek om samen een biertje te drinken en lekker met elkaar te kletsen over van alles en nog wat. Heel rustgevend.”

Gertjan ten voeten uit. “Soms denken mensen dat ik misschien geen stress heb omdat ik vaak vrij kalm overkom, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Ook ik heb wel eens mijn stressmomenten. Het helpt om op die momenten even een stapje terug te doen, het probleem te overzien en dan op juiste manier te handelen. Als je werkt met de gedachte dat je niets te verliezen hebt, zal je dat vaak ook niet doen. Denk je dat de wereld in brand staat omdat je de plank een keer misslaat? Nee, het leven gaat door. Volgende keer sla je wel raak.”

“Ik ben een beetje van het niet lullen maar poetsen. Dat zie je overigens ook wel terug in mijn werk. In eerste instantie vind ik het belangrijk dat een design goed werkt en communiceert. Daarna komt de esthetiek, maar dat is zeker niet minder belangrijk. Ik kan heel blij worden van een simpel maar briljant idee met een duidelijk en krachtige grafiek eromheen.”

“Gekozen voor het vak heb ik het eigenlijk niet echt, ik ben er geleidelijk in gegroeid. Toen ik nog op de basisschool zat zei ik altijd dat ik later “tekenaar" wilde worden. Ik had geregeld een klus om een tekening te maken voor iemand zijn verjaardag, uiteraard gesigneerd. Een echte Muishout, wie wil dat nu niet. Sinds die tijd ben ik wel iets commerciëler geworden en is het van tekenaar ontwikkeld tot designer bij Millford. Tekenen doe ik nog steeds graag en gebruik ik vaak in concept fases om de eerste gedachten te visualiseren en te toetsen.”

“Jammer genoeg is het nog niet zo dat als ik de naam Millford laat vallen iedereen in Nederland meteen weet waar ik het over heb. Maar als ik dan noem voor welke klanten we werken en wat we daarvoor doen dan vindt iedereen dat altijd heel interessant. Het is natuurlijk ook heel vet om te zien wat we allemaal doen voor de identiteit, het design en de communicatie van onze klanten.”

“Ik denk dat mensen mij allereerst beschrijven als een sociaal persoon die zorg draagt voor anderen en niet te lui is om de handen uit de mouwen te steken. Hopelijk ook als een goede designer die goed presteert onder druk. Ook zullen ze mij omschrijven als een eigenwijs bijdehandje, wat ik zie als een compliment. Zonder wrijving geen glans. Het leven zou saai zijn als we allemaal hetzelfde zijn.”

“Bij Millford ben ik op mijn best als er wat reuring is binnen een project. Het is heel fijn de discussie met elkaar te voeren en elkaar uit te dagen. Dit brengt het project vaak tot een hoger plan en creëert inzichten die in eerste instantie niet meteen voor de hand liggen.”

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.