Millforders in the spotlights • Thijs van Mastrigt

by Millford - December 2021

'Goed kijken en de schoonheid van het alledaagse zien'

Beelden en beeldtaal zijn een onderdeel van Thijs. Zowel thuis als in zijn werk. Dat uit zich niet alleen in fotografie en beeldbewerking maar ook in het maken van een werktekening.

“Bij het maken van een werktekening kan ik het complete verhaal vertellen. Illustraties, foto’s en beeldbewerking, fraaie typografie. Alles komt samen. En dat het liefste in een fijne samenwerking met de ontwerper en projectmanager. Ik hou van het stroomlijnen van processen, iets efficiënt aanpakken. En ik hou van duidelijkheid, compleetheid en kwaliteit. Ik kijk altijd of ik het zelf goed vind voelen, qua compositie, vorm, kleur enz. Er moet een bepaald evenwicht zijn.’”

Thijs van Mastriigt is ooit het vak ingegaan omdat hij goed kon tekenen en graag met zijn handen bezig was. Want in het begin was het vak dan ook grotendeels handwerk. “Nu is dat allemaal computer. Dat is soms jammer maar meestal leuk en uitdagend. Door veel te klussen in mijn vrije tijd breng ik het in balans. Ik ben wel blij met de “analoge” manier waar ik het vak in geleerd heb. Dat maakt soms de vertaling naar digitaal wat minder simplistisch.”

Afgezien van wat foto's van zijn 5 maanden oude dochter ligt zijn hobby fotografie een beetje stil. Maar Thijs zit nog vol ideeën voor zijn stillevens waar hij eerder mee bezig was. “Dat ga ik weer oppakken als er ruimte voor is. Nu schiet ik vooral kiekjes van landschap en natuur tijdens mijn ochtendwandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen of elders in mijn buurt. De behoefte om de schoonheid van de natuur vast te leggen blijft. Al is het maar met mijn telefoon.”

“Ik wil dit soort momenten vastleggen om op een later moment verwondering of bezinning op te wekken. In de eerste plaats bij mezelf maar ook bij de kijker. Ik zie zoveel schoonheid tijdens deze wandelingen, dat wil ik bewaren.”

“Ik ga voor klein geluk. Het alledaagse en daar de schoonheid van zien als je goed kijkt of erbij stilstaat. Veel mensen kijken wel maar zien niet. Voor mij zit geluk niet in grootse uitdagingen of veel (dure) spullen. Stilstaan bij hoe licht speelt met een landschap of voorwerp, juist het "gewone" of alledaagse waar we meestal aan voorbij sjezen is waar groot geluk in zit voor mij. En dit hoeft niet alleen natuur te zijn. Het zit ook in beeldende kunst, geuren, muziek of lekker eten en drinken.”

back to overview

Let's work together!

Great work starts with great partners. 
Contact us for new business, questions, or to schedule a visit to our studio in Amsterdam.